Select Page

gradonačelnik

Životopis

Nikola Grgurić je gradonačelnik Grada Raba od proljeća 2015. godine.

Diplomirani ekonomist, oženjen, otac troje djece. Ljubav prema obitelji, Rabu, tradiciji, prirodi i sportu motivira ga u radu na podizanju kvalitete života u svome gradu, a svaki dosadašnji uspjeh dodatni je vjetar u leđa koji ga potiče na daljnji rad.

Nikola Grgurić rođen je 11.9.1973. godine u Berlinu. Osnovnu školu pohađao je u gradu Rabu, a srednju hotelijersko-turističku školu završava u Opatiji. Školovanje nastavlja u istom smjeru, na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji te stječe titulu diplomiranog ekonomiste ugostiteljstva i turizma. Završava i redovni vojni rok, u sklopu kojeg na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“ u Zagrebu stječe čin pričuvnog časnika Hrvatske vojske.

Tijekom srednjoškolskog i fakultetskog školovanja redovito radi u turističkim djelatnostima i upija znanja iz područja struke. Dobivanjem diplome svoje znanje usavršava kao pripravnik u Imperialu d.d., turističkom lideru na otoku Rabu, a nakon odrađenog staža postaje direktor Turističkog naselja Suha Punta na Rabu. Sljedeća karijerna stepenica je funkcija direktora za hotelske operacije Imperiala d.d. koje napušta 2015. godine kada postaje Gradonačelnikom Grada Raba. Na lokalnim izborima 2017. godine u prvom krugu ostvaruje pobjedu s dobivenih 56,58 posto glasova. Svoj treći mandat na čelu Raba osvaja u prvom krugu izbora 2021. godine.

Član je Nadzornog odbora Udruge gradova, zatim član Otočnog vijeća pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU te kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije gradonačelnika s kojom je na humanitarnom Europskom prvenstvu u Slovačkoj 2022. godine osvojio 5. mjesto.

Dugogodišnji vijećnik Turističke zajednice Grada Raba (od 2003.-2015.), od 2015. godine predsjednik TZG Raba, član GO HDZ Rab čiji je trenutno predsjednik, član Udruge maslinara Orkula Rab, Športsko ribolovnog kluba Dolin Rab te Nogometnog kluba Rab, Malonogometnog kluba Kristofor i Malonogometnog kluba Rab u čijem je osnivanju sudjelovao.

Strastveni sportaš, prvenstveno nogometaš, zaljubljenik u ribolov (posebno podvodni ribolov) i maslinarstvo čemu, uz obitelj, posvećuje svoje slobodno vrijeme.

0