Select Page

Na prijedlog biskupije San Marino – Montefeltro i njezinog biskupa H.E. Msgr. Andree Turazzija, Grad Rab je ponosni domaćin hodočašću vjernika i odavanju počasti relikviji sv. Marina koju već više od petsto godina čuva bivša rapska biskupija.

Stotinjak vjernika iz San Marina hodočastit će na Rab u terminu od 14. do 16. travnja 2023. godine i kroz sva dva dana održavat će se prigodne svete mise u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (ex katedrali). Centralnu misnu svečanost predvodit će biskup San Marina i Montefeltra i krčki biskup Ivica Petanjak u subotu, 15. travnja u 11 sati, a priključiti se mogu svi zainteresirani vjernici.

Grad Rab i Citta di San Marino pobratimljeni su gradovi, jedan na moru, drugi na kopnu, povezani neuništivim mostom prijateljstva već više od 50 godina, a koje počiva na legendi o sv. Marinu, klesaru s Raba koji se smatra osnivačem San Marina. Povodom 50-e obljetnice koja se obilježavala tijekom 2018. godine potpisana je obnova Povelje o prijateljstvu kao podsjetnik da nas više toga veže i spaja nego razlikuje i razdvaja. Generacije Rabljana i Sanmarineza zaslužne su za neraskidivu vezu na svim razinama društvenih, kulturnih i gospodarskih aktivnosti temeljenih na međusobnom uvažavanju i poštivanju, a koja se ovim svečanim vjerskim činom samo dodatno učvršćuje.

RASPORED ODRŽAVANJA SVETIH MISA:

Subota 15.4.2023.
11:00 Crkva UBDM (ex katedrala)

Nedjelja, 16.4.2023.
11:15 Crkva UBDM (ex katedrala)

0