Select Page

Nakon što je jedno od najljepših perioda u godini, vrijeme adventa, sada već iza nas, ponovno se, ali samo na kratko vraćamo blještavilu lampica i mnoštvu prigodnih događanja koje ono nosi zahvaljujući osvojenom trećem mjestu u izboru za najljepši Advent 2022. po izboru čitatelja.

Službeno je završen izbor za NajAdvent 2022. u organizaciji Večernjeg lista, a u kojemu je sudjelovao i Rab. Izabrana su tri najljepša Adventa po izboru čitatelja i tri po izboru žirija, a upravo je Najljepši otočni advent osvojio titulu 3. NajAdventa prema izboru čitatelja!
Ispred Raba našli su se Vinkovci na drugom te Osijek na prvom mjestu kojemu je ujedno pripalo i prvo mjesto prema glasovima žirija, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Opatija i Koprivnica.

Valja spomenuti kako je riječ o prvoj godini projekta, a adventski sadržaj nominiranih 17 gradova u tiskanim i digitalnim platformama Večernjeg lista vidjelo je preko 2 milijuna ljudi.

Tijekom više od mjesec dana ekstenzivne medijske kampanje posvećene Adventima diljem Hrvatske čitatelji su mogli glasati za svoje favorite na stranici Najadvent.hr kao središnjem mjestu projekta te na Facebook profilu Večernjeg lista.

Prema podacima Večernjeg lista članci na portalu Vecernji.hr i stranici Najadvent.hr imali su 150.811 otvaranja te ostvarili doseg od 113.407 posjetitelja što je gotovo 4% ukupnog Internet dosega u Hrvatskoj. Na društvenim mrežama Večernjeg lista objave o nominiranim Adventima ostvarile su doseg od 1,5 milijuna ljudi, uz 355 tisuća pregleda video formata, 920 tisuća impresija glavnog albuma za glasovanje te 105 tisuća shareova, lajkova i komentara, što samo potvrđuje veliki interes čitatelja i jaku konkurenciju među sudionicima izbora.

Čini se kako je kvaliteta Najljepšeg otočnog adventa prepoznata i van otočnih okvira, a o njegovoj posebnosti i ljepoti svjedoče i brojne fotografije koje su osvojile čitatelje!

Hvala svima koji su svojim glasom doprinijeli osvajanju titule, a posebno hvala svim sudionicima u organizaciji manifestacije koja zasluženo postaje sve prepoznatljivija, a nadamo se u narednim godinama i sve posjećenija!

0