Select Page

Jučer je u Muenchenu službeno otvoren najveći međunarodni turistički sajam u Bavarskoj na kojemu se tradicionalno predstavio i grad Rab sa svojom ponudom. Ispred grada na ovogodišnjem sajmu sudjelovali su gradonačelnik Nikola Grgurić, direktorica ureda TZG Raba Ivana Matušan i voditelj marketinga Luka Perčinić.

Bitno je spomenuti kako je upravo Hrvatska ovogodišnja zemlja partner uz promotivni slogan “Hrvatska-nikada tako blizu”, a predviđa se da će sajam obići oko 120.000 posjetitelja.

Na sam dan otvorenja na velikom štandu HTZ-a domaće su snage nastojale primamiti brojne posjetitelje svojom ponudom, što im je i pošlo za rukom zahvaljujući prezentaciji Rapske torte i Gina 1177, prepoznatljivih i popularnih rapskih proizvoda, kao i ljepota rapskog podmorja koje osvaja na prvu zaljubljenike u ronjenje. Ta je čast ovoga puta pripala Josipu Brni i Margariti Preki ispred Vilma slastica te Arijanu Žigu ispred Mirko Diving Centra.

Otvorenju sajma nazočili su i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić s kojima je rapska delegacija, uključujući direktora TZO Lopar, imala priliku porazgovarati i izmijeniti iskustva.

„Izuzetno nam je drago da smo dobili priliku predstavljati destinaciju na našem najjačem emitivnom tržištu. Potražnja za odmorom u Hrvatskoj je izuzetno velika, ali i za Rabom kao destinacijom, što budi optimizam. Nakon sajmova u Stuttgartu, Milanu i sada Muenchenu još nas očekuje sajam u Beču gdje je Hrvatska ponovno država partner i gdje planiramo novo iznenađenje za sve posjetitelje“ izjavila je ovim povodom direktorica TZG Raba Ivana Matušan.

Na izjavu direktorice Matušan nadovezao se gradonačelnik Grgurić naglasivši kako je Hrvatska s 2023. godinom potpuno integrirana u Europsku uniju te se istodobnim ulaskom u šengen i eurozonu pridružila najvećem prostoru na svijetu bez unutarnjih graničnih kontrola među državama što je veliki plus za naš turizam budući da većina turista dolazi upravo iz šengenskih zemalja i više neće morati satima čekati na prelazak granice. „Veselimo se novoj sezoni i novim izazovima koje donosi, a na nama je da i dalje dajemo sve od sebe kako bi opravdali povjerenje svih budućih posjetitelja“ optimistično je zaključio Grgurić.

0