Select Page

U mjesecu srpnju na Rabu vlada posebno ozračje. Iako je turistička sezona u punoj snazi, ono što ponajviše zaokuplja Rabljanke i Rabljane jest Rabska fjera – najveći i najstariji srednjovjekovni festival u Hrvatskoj.

 

Ta trodnevna manifestacija, koja svoje korijene ima u bogatoj rapskoj povijesnoj riznici, dio je rapskog identiteta već 22 godine. Rabska fjera čuvar je tradicije i suradnje svih onih koji njeguju svoju poveznicu s Rabom.

 

Ovo će izdanje Rabske fjere biti posebno i po činjenici da će po prvi puta imati posebne goste. Tako će osim sudionika sa Raba i iz gradova prijatelja San Marino i Montegiardino iz Republike San Marino, Koenigsbrunna iz Njemačke te Kočevja i Sežane iz Slovenija, Rabska fjera imat će i posebne goste koji dolaze iz dalekog Japana.

Riječ je o 11 članova škole samuraja Katanayaichi Tokyo koji su ove godine na svjetskoj turneji, te su među brojnim svjetskim metropolama odabrali i izrazili želju za nastupom upravo na Rabskoj fjeri. Vodeći se idejom da Rabska fjera ima elemente viteštva te njeguje dugu tradiciju, škola samuraja Katanayaichi Tokyo i organizatori Fjere odlučili su povezati viteštvo ova dva grada, Raba i Tokya te na taj način brojnim posjetiteljima Rabske fjere kroz njihove nastupe i radionice predstaviti zaista atraktivan program. Samuraji škole Katanayaichi Tokyo samostalno izrađuju svoje katane, a široj javnosti su poznatiji i kao samuraji koji su glumili u velikom filmskom hitu, filmu Kill Bill.

 

Pridružite nam se i ove godine od 25. do 27. srpnja na Rabu, i doživite srednji vijek u prekrasnoj kulisi grada Raba!

0