Select Page

Svetom misom za Domovinu u crkvi sv. Andrije započelo je obilježavanje Dana državnosti, dana kada je 1990. godine konstituiran prvi demokratski izabran Sabor i time obnovljena suverenost i samostalnost hrvatskog naroda koji je morao braniti svoju slobodu.

 

Na današnji dan s posebnom zahvalnošću odajemo počast svim braniteljima koji su stali u obranu Hrvatske kako bi svima nama osigurali budućnost u slobodnoj Hrvatskoj, a posebno onima koji su žrtvovali svoj život. Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i minutom šutnje na Gradskom groblju Rab te u spomen-parku Boškopini odano je dužno poštovanje svim našim braniteljima za žrtvu koju nikada ne smijemo zaboraviti i čije dostojanstvo moramo štititi.

 

Delegacija Grada Raba i braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata potom je posjetila sva mjesna groblja diljem otoka Raba, kako bi se prisjetili žrtve nikad prežaljenih sumještana i suboraca, što su ujedno i najemotivniji trenuci ovakvih obilježavanja.

 

U ranovečernjim satima nastavlja se obilježavanje ovog, za sve nas posebnog dana kulturno-zabavnim programom na Trgu sv. Kristofora uz tradicionalni nastup FD „Rapski tanac“ i viteški turnir rapskih samostreličara te nastup grupe Insula i gastro ponudu Imperial Riviere d.d. managed by Valamar.

0