Select Page

DV „Pahuljica“ domaćin je i koordinator Erasmus+ projekta Transition to Primary School – Upstairs koji se bavi temom prijelaza djece iz vrtića u školu. Ovim su povodom u naš grad stigli predstavnici vrtića partnera na projektu iz Portugala, Španjolske, Islanda, Bugarske i Grčke te Sveučilišta iz Krakowa (Poljska) i IDEC – institucije za obrazovanje odraslih iz Grčke.

Cilj projekta kojega su podržali Grad Rab i Turistička zajednica Grada Raba je kreiranje transnacionalnog kurikuluma za prijelaz djece iz vrtića u školu te izrada smjernica za njegovu provedbu. Trening kojeg provode poljski partneri na projektu i transnacionalni sastanak partnera kroz tri će se dana održavati u renoviranoj Velikoj gradskoj vijećnici, dok se dio partnera ima priliku uključiti putem zooma. Gradonačelnik Grgurić i direktorica TZG Raba Ivana Matušan prije službenog početka radionica sudionicima projekta poželjeli su dobrodošlicu, uspješan rad i ugodan boravak u Rabu naglasivši kako je izuzetno važan i vrijedan rad za dobrobit djece i njihovih obitelji.

Ovom je prilikom TZG Raba organizirala razgled povijesne gradske jezgre te donirala prigodne poklone za sve goste sudionike kako bi se tijekom boravka u Rabu što bolje upoznali s našom povijesti, tradicijom i običajima, kao i svim posebnostima našega grada i otoka.

0