Select Page

Jutros je u Hotelu Esplanada u Zagrebu održana svečana dodjela nagrada pobjednicima po kategorijama u šestom velikom izboru za Najbolji grad u organizaciji Jutarnjeg lista, portala gradonačelnik.hr i Agencije Ipsos.

Rab je naime, pored Dubrovnika, jedini grad koji je ove godine pobijedio u dvije kategorije. Osim što je drugu godinu zaredom pobjednik u najprestižnijoj kategoriji, onoj za NAJBOLJI GRAD ZA ŽIVOT (mali grad), Rab je ove godine osvojio i titulu NAJBOLJEG malog GRADA ZA GOSPODARSTVO.

Bitno je napomenuti kako je ovo prvi izbor u Hrvatskoj u kojem se temeljem objektivnih i mjerljivih kriterija rangiraju svi hrvatski gradovi i koji se temelji na brojkama, službenim i javno dostupnim podacima za trogodišnje razdoblje – od prosječnog dohotka, stope siromaštva, nezaposlenosti, zaposlenosti, indeksa nezaduženosti, bruto plaća, izdvajanja samih gradova za gospodarstvo, itd…Dok se Nagradom svih nagrada može smatrati upravo ona u kategoriji Kvaliteta života i to zato što su direktan input za kreiranje kriterija i parametara po kojima su gradovi uspoređivani dali sami građani kroz istraživanje koje iz godine u godinu provodi Ipsos i u kojemu građani odgovaraju na pitanja o tome što im je najvažnije za kvalitetu života u njihovom gradu.

Nagrade je preuzeo gradonačelnik Nikola Grgurić, a samoj dodjeli nazočili su i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić te predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je ujedno i uručio najprestižniju nagradu.

U današnjem izdanju Jutarnjeg lista možete pročitati Prilog Najbolji gradovi u kojemu se predstavio i grad Rab.

0