Select Page

Današnjim potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za Poziv „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, drugi Poziv“ iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. kojem je nazočio gradonačelnik Nikola Grgurić, Gradu Rabu dodijeljena su sredstva za nadogradnju Dječjeg vrtića „Pahuljica“.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dovršilo je evaluaciju projektnih prijedloga u sklopu poziva za dodjelu bespovratnih sredstava NPOO.C3.1.R1-I1.02 Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, drugi Poziv te je 4. ožujka 2024. godine ministar Radovan Fuchs donio Odluku o financiranju projekata bespovratnim sredstvima u iznosu 50.914.680,00 EUR.

 

U okviru Poziva čija je svrha omogućavanje dostupnosti kvalitetnog odgoja i obrazovanja svoj djeci u Hrvatskoj, Gradu Rabu dodijeljena su sredstva u iznosu 487.359,00 EUR za nadogradnju DV„Pahuljica“. Riječ je novom rješenju Grada kojim se kroz nadogradnju matične zgrade vrtića nastoje osigurati dodatna, prijeko potrebna mjesta s obzirom da vrtić zajedno s područnim odjeljenjima prenamijenjenim u vrtićke kapacitete još uvijek ima listu čekanja. Lista čekanja za slobodno mjesto u vrtiću jasni je pokazatelj da broj djece raste i da mlade obitelji žele ostati na otoku, a tu su i djeca obitelji koje na Rab dolaze raditi, bilo sezonski ili kroz cijelu godinu.

 

Proširenjem kapaciteta matične zgrade dječjeg vrtića od strane Grada Raba planirano je uređenje prostora za tri nove vrtićke skupine i dvoranu/igraonicu čime je predviđeno novih 60 mjesta, a uz kapacitet od 52 mjesta koja će se dobiti izgradnjom novog dječjeg vrtića u Loparu bespovratnim sredstvima dodijeljenim Općini Lopar riješio bi se problem nedostatka slobodnih mjesta u predškolskoj ustanovi u kojoj se provodi rani i predškolski odgoj i obrazovanje djece, kako na području grada Raba, tako i na području cijelog otoka.

0