Select Page

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start

Grad Rab, točnije NK Rab bio je domaćin nogometašima sa susjednog nam otoka Krka (3. HNL – zapad) tijekom njihovih prvih ovogodišnjih četverodnevnih priprema u periodu od 26. do 30. siječnja 2022. godine.

Riječ je o dva kluba koja veže dugogodišnja suradnja i prijateljstvo, a zahvaljujući prošlogodišnjim ulaganjima u nogometni teren, rasvjetu i klupske prostorije, pored idealne klime kojom se možemo pohvaliti, stvoreni su odlični uvjeti za ugošćavanje nogometaša tijekom njihovih priprema, što je, pored pružanja adekvatnih uvjeta za treniranje domaćim sportašima, svakako cilj, nametnuti se kao destinacija popularna za pripreme sportskih momčadi.

Donacijom umjetne trave od strane Hrvatskog nogometnog saveza zahvaljujući sredstvima iz UEFA-inog programa, učinjen je korak naprijed što se tiče infrastrukturne sportske ponude, a što je također samo početak planiranih projekata kojima će se sport na otoku nastojati podignuti na višu razinu.

Nastojanja lokalne zajednice za unaprijeđivanjem sportske ponude, ali i dosadašnja ulaganja u sport, prepoznala je i Europa dodijelivši Rabu priznanje prvog europskog otoka sporta, što je, iako simbolična titula, zapravo dodatna motivacija za daljnja ulaganja u sportsku infrastrukturu, sportaše i stručni kadar, ali i privlačenje sportaša iz drugiš krajeva Hrvatske, i šire.

Dvadesetak krčkih nogometaša predvođenih trenerom Damirom Kraljićem tijekom četverodnevnog boravka na Rabu treninge je održavalo dva puta dnevno, a osim samog terena, i mogućnosti koje nudi sportska dvorana, za treninge im, pored dvoranske na raspolaganju i teretana na otvorenom, staze kroz prirodu, kao i šetnice uz more kojima Rab obiluje.

Zadovoljni uslugom koja im je pružena prilikom smještaja i susretljivošću domaćina, te općenito uvjetima koje Rab za nogometne pripreme nudi, Krčani su najavili svoj novi dolazak, nastavak odlične klupske suradnje, dok Rabljani imaju u planu uzvratiti posjet na jesen prijateljskom utakmicom koja će se odigrati na Krku.

0