Select Page

I ove će godine, trinaesti put zaredom, Rabljani i njihovi prijatelji i gosti plivati maraton za osobe s invaliditetom „Srcem protiv barijera 2023“.

Od samog početka ovog humanitarnog plivačkog maratona, čiji je pokretač Krešimir Butković, istaknuti borac za prava osoba s invaliditetom i čovjek koji svojom energijom i zalaganjem nadahnjuje čitavu zajednicu i pokreće pozitivne promjene, Grad Rab je partner projekta, a uz Grad glavni organizatori su Gradsko društvo Crvenog križa Rab i Udruga Komin, TZG Raba i POU Rab su pokrovitelji projekta, a portal Rab Danas i Radio Rab medijski pokrovitelji.

U subotu, 19. kolovoza brojni sudionici i posjetitelji maratona, organizatori i pokrovitelji svojim će dolaskom podržati Krešu i osobe s invaliditetom u cilju zajedničkog odašiljanja poruke međusobnog uvažavanja i jednakih mogućnosti za sve.

Okupljanje je kod rampe na Vodenči u Barbatu u 8 sati, dok start dionice Vodenča – Dolin (Mala buža) – Vodenča kreće u 8.30 sati kada će sudionici već tradicionalno zapjeniti more u kojemu smo svi jednaki i na taj način pružiti podršku osobama s invaliditetom.

Prodajom majica s prepoznatljivim logom maratona tradicionalno se prikupljaju sredstva u cilju realizacije planiranih projekata prilagođenih osobama s invaliditetom kako bi im se olakšao pristup društvenom životu zajednice.

Pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže u subotu, 19. kolovoza 2023. godine u 8 sati na Vodenči u Barbatu kako bi i ovim, trinaestim maratonom, sa što većim brojem okupljenih, još jednom pokazali da zajedničkim snagama možemo stvarati promjene u našoj zajednici i širiti poruku jednakih mogućnosti za sve.

0