Select Page

Jedan od najljepših dana tokom Adventa zasigurno je dan kada se slavi sveti Nikola. Taj najdraži dječji svetac u čizmice će djeci (kao i onima koji se tako osjećaju) zasigurno donijeti pregršt darova, a organizatori Najljepšega otočnog adventa su se i ove godine pobrinuli da se taj dan na dostojanstven, ali i veseo način proslavi ovaj poseban dan.

 

Program započinje od 8.30 sati, kada će Rapska plovidba, Udruga pomorskih kapetana otoka Raba i Grad Rab na Novoj rivi tradicionalno položiti vijenac u more. Od 9 sati će se služiti sveta misa u crkvi svetog Nikole kraj Gradske lože, a od 10 sati na trgu Municipium Arba djeca će dočekati svetog Nikolu koji će ih darivati.

 

Pored dosad uvriježenog programa, novost ove godine je prigodno druženje u Ulici Biskupa Draga, koje će započeti nakon dočeka svetog Nikole, a kojim će se proslaviti 1. rođendan Virtualnog muzeja ribarstva, pomorstva i brodograditeljstva grada Raba JUXTA MARE. Razloga za slavlje ima i više, s obzirom da je upravo projektu JUXTA MARE u Osijeku 30.11. na nacionalnoj razini dodijeljeno Posebno priznanje za očuvanje i prezentaciju pomorske baštine pomoću modernih tehnologija – Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower award 2023., kategorija „Ruralno turistički projekti“. Za najmlađe iz Dječjeg vrtića Pahuljica, Turistička zajednica grada Raba je pripremila prigodne darove s tematikom Virtualnog muzeja, a rapske će se udruge i klubovi pobrinuti za podjelu prigodnih morskih jela, kao i jela koja djeca vole.

 

Svi koji vole svetog Nikolu, more ili se samo žele družiti, dobrodošli su uveličati ovaj program, s nadom da će ovakvih druženja biti sve više, a i da će druženje povodom svetog Nikole postati tradicijom!

 

P.S. Ako ništa drugo, navratite po jabuku i doznajte zašto se jabuke povezuju upravo sa svetim Nikolom!

0