Select Page

Zbog značajnog povećanja broja vozila i pješaka na području gradske jezgre koja tijekom fjerskog razdoblja od 25. do 27. srpnja postaje srednjovjekovnom pozornicom „preplavljenom“ brojnim sudionicima radionica i još brojnijim posjetiteljima, obavještavamo sve o sljedećim mjerama koje su poduzete od strane organizatora u cilju dodatnog osiguranja sigurnosti i kvalitete manifestacije.

 

POSEBNA REGULACIJA PROMETA
Na dijelu prometnice od parkirališta „Slavija“ do Vele rive, prometovanje će biti zabranjeno te će ga regulirati djelatnici Dundova prema sljedećem rasporedu:

  • u utorak, 25. srpnja 2023. godine → od 18 h do 01 h
  • u srijedu, 26. srpnja 2023. godine → od 18 h do 01 h
  • u četvrtak, 27. srpnja 2023. godine → od 15 h do 04 h

 

PRISTAJANJE KATAMARANA
Mjesto pristajanja katamarana koji plovi na državnoj brzobrodskoj liniji Novalja – Rab – Rijeka i obratno, zbog najave juga za vrijeme trajanja Rabske fjere ostaje nepromijenjeno.
S obzirom da je u vrijeme poslijepodnevnog pristajanja katamarana na prometnici duž gradske luke na snazi zabrana prometovanja, molimo cijenjene putnike da se u tom periodu prilagode posebnoj regulaciji prometa.

 

POJAČAN VOZNI RED „RABLINEA“
Morska lokalna linija „RabLine“ koja povezuje mjesta Barbat i Banjol s gradom Rabom, od 20.7.2023. godine prometovat će s dvije dodatne linije. Na inicijativu organizatora Rabske fjere, a u cilju rasterećenja prometnica i parkirališta u širem gradskom centru, posjetitelji će imati mogućnost dolaska na manifestaciju i natrag morskim putem, po cijeni od pristupačnih 3 Eura po osobi (djeca do 3 godine starosti ne plaćaju kartu).
Isto tako, na raspolaganju je i taxi boat usluga kao još jedna od mogućnosti dolaska u centar grada uz izbjegavanje gužvi u cestovnom prometu i na parkiralištima.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

0