Select Page

Ulaskom u mjesec srpanj, grad Rab sad već 22. put zaredom predstavit će javnosti Rabsku fjeru.

Taj najstariji i najveći srednjovjekovni ljetni festival u Hrvatskoj, temelji se na tradiciji započetoj 21. srpnja 1364., kada je rapsko gradsko vijeće odlučilo odati počast kralju Ljudevitu Velikom, koji je Rab oslobodio mletačke vlasti. Fjera je u prošlosti trajala 14 dana, kada je stanovništvo otoka slavilo moći svetog Kristofora, kojemu se pripisuje zasluga za spašavanje grada od uništenja, te se Fjera ujedno održava i njemu u čast. 

 

No, nakon izleta u srednji vijek koji traje tri dana, u ponoć 27.7., vrijeme je za povratak u sadašnjost. To će se dogoditi i ove godine uz veliki piromuzički vatromet, u gradskoj luci, a koji ne ostavlja nikog ravnodušnim. Nakon vatrometa, na scenu stupa senzacija PLATINUM Abba, koja stiže iz Ujedinjenog kraljevstva!

 

PLATINUM su nagrađivani, međunarodno hvaljeni šesteročlani ABBA tribute bend, koji izvodi svoj spektakularni hommage ABBA TOTALLY LIVE diljem svijeta… bez pribjegavanja korištenja originalnih snimaka Abbe. I to je ono što čini razliku! Omogućuje njihovim glazbenicima slobodu interakcije s publikom na način koji je jedino moguć uz istinsku izvedbu uživo… baš kao prava ABBA! Uostalom… zar ništa drugo ne bi bile samo glorificirane karaoke?

 

Zbog toga su stalno traženi od strane agenata, organizatora zabava i organizatora festivala diljem svijeta, redovito izvode svoj prekrasan ABBA tribute show pred mnoštvom do 30.000 ljudi.

 

Srednjovjekovlje, piromuzički vatromet, PLATINUM Abba…recept su za pravu zabavu za sve generacije, stoga, vidimo se na trgu Municipium Arba!

0