Select Page

Veleposlanstvo Indije, u suradnji sa Stolnoteniskim klubom STARR bio je domaćin međunarodnog amaterskog turnira koji se održao u STC Zagreb unutar Zagrebačkog velesajma u utorak, 6. lipnja 2023. Na turniru je sudjelovalo 11 diplomata (iz 8 različitih zemalja) i 11 gostiju koji su odigrali 63 partija stolnog tenisa unutar 3 sata.

 

Ponosni pobjednik međunarodnog stolnoteniskog turnira je Sašo Markovski, djelatnik grada Raba, drugo mjesto je pripalo Branimiru Blajiću, voditelju tvrtke Best Hospitality Solutions dok je treće mjesto osvojio Neven Bosilj, gradonačelnik grada Varaždina. Sa Sašom kao predstavnikom grada Raba na turniru je bio gradonačelnik Nikola Grgurić, koji nije krio ponos postignutim uspjehom.

 

Turnir su otvorili veleposlanik Indije u Hrvatskoj Raj Kumar Srivastava, Renata Suša ravnateljica Zagrebačkog velesajma i Ronald Redžep, predsjednik STK „STARR“.
Veleposlanik Srivastava je ocijenio kako je cilj ovakvih susreta daljnje jačanje međuljudskih veza kroz sport te snažno partnerstvo s indijskim stolnoteniskim akademijama.

 

– “Stolni tenis je iznimno popularan ne samo u Aziji, uključujući Indiju, već I u Hrvatskoj koji ima niz igrača na svjetskim ranga listama što nam pokazuje univerzalni aspekt stolnog tenisa koji uključuje bilateralne odnose Hrvatske i Indije”.

 

Renata Suša je pohvalila navedenu incijativu te pozvala sve zainteresirane partnere da istraže mogućnosti koje nudi Zagrebački velesajam.

 

Događaj je ispraćen uz kratku glazbeni intermezzo američko-hrvatskog skladatelja Nenada N. Bacha.

0