Select Page

Kako prenosi portal gradonačelnik.hr Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Izvješće o komunalnom otpadu za 2022. godinu. Grad Rab je u proteklih godinu dana napravio najveći iskorak sa ostvarenih 39,8 posto odvojeno prikupljenog otpada u 2022. godini.

Rezultat je to konstantnog ulaganja u sustav gospodarenja otpadom te suradnje Dundova d.o.o. za komunalne djelatnosti i korisnika koje se sustavno informira o nužnosti odvajanja otpada kako bi sačuvali naš otok urednim i čistim i doprinijeli globalnom očuvanju okoliša. Neki od „alata“ koji se pritom koriste su informativni letci, predavanja, kao i suradnja s vrtićem i školom kroz koju se na djecu najranije dobi nastoji prenijeti odgovoran pristup u upravljanju otpadom.

Da je očuvanje okoliša i odvajanje otpada nešto što su građani prihvatili najbolje nam pokazuje rezultat prikupljanja otpada u privih 7 mjeseci 2023. godine. U dosadašnjem periodu je prikupljeno 2 % manje miješanog komunalnog otpada dok su gotovo sve frakcije selektivnog otpada u porastu.

Zahvale upućujemo vrijednim djelatnicima Dundova, a u prvom redu naravno sugrađanima koji su savjesnim odvajanjem otpada zajednički doprinijeli uspješnim rezultatima!

 

I dalje kaskamo – samo četiri grada u Hrvatskoj odvojeno prikupljaju preko 50 posto otpada, evo tko je još nadomak cilju i tko najbrže napreduje…

0