Select Page

Sajmom Ferien-Messe Wien u Beču, u trajanju od 16. do 19.3., sezona zimskih sajmenih aktivnosti je završila za turističke zajednice.

 

Ovaj najveći turistički sajam u Austriji, ove je godine kao partner zemlju imao upravo Hrvatsku, što je svakako značilo da će upravo Hrvatska iskazati posebni trud da zainteresira sve posjetitelje sajma svojom ponudom te atrakcijama koje se kroz sajmene aktivnosti mogu provesti.

Tako je i Rab dobio mogućnost prezentiranja svoje turističke ponude kroz jednu od svojih najboljih i naj prepoznatljivih brendova – Rapske samostreličare. Iz Udruge rapskih samostreličara nastupilo je 23 člana, pripadnika sekcija zastavničara, fanfarista, bubnjara, samostreličara te plemstva. Plijenili su svojom pojavom gdje god su se pojavili, a ova je povijesna postrojba još jednom pokazala, kako unatoč svom uskoro 30-godišnjem postojanju je i dalje mamac za austrijske turiste i jedna od perjanica hrvatskog turizma.

No, uz samostreličare, Rab se predstavio na jedan sasvim novi način – uz prezentaciju koktela Miris, zlato i tamjan, najboljeg barmena Hrvatske Luke Faflja i njegovog mentora Denisa Španjola. Tako su barmeni kroz koktel uspješno pomirili suvremenu sklonost naših turista sve zanimljivije scene miksologije i koktel majstora s još jednim kulturnim aspektom Raba kroz književno djelo Slobodana Novaka.

I kao šećer na kraju, poslužena su Rabska torta i muštaćoni, a koji su se već pokazali kao odlični prezenteri rapske gastro priče.

Uz već spomenute samostreličare i barmene, Beč je posjetila delegacija otoka Raba koju predvode gradonačelnik Grada Raba gdin Nikola Grgurić i načelnik Općine Lopar gdin Zdenko Jakuc. Sajam u Beču organiziralo je predstavništvo HTZ-a u Beču na čelu s direktorom, gdinom Branimirom Tončinićem, a Hrvatsku kao državu partner predstavljaju ministrica gđa Nikolina Brnjac i generalni direktor HTZ-a gdin Kristjan Staničić.

 

Ovom prigodom, direktorica TZG Raba, gđa Ivana Matušan je izjavila:
Na kraju ovih zimskih sajmenih aktivnosti mogu iskazati zadovoljstvo s obzirom na pokrivenost emitivnih tržišta koju smo odradili, a također smatram da se sav trud oko organizacije sajmenih aktivnosti isplatio.
Naš posao tu ne staje jer osim ovih promotivnih aktivnosti, do kraja mjeseca nas čeka još jedan set edukacija za iznajmljivače, dodjela certifikata izvrsnosti, sjednice Turističkog vijeća i Skupštine gdje će se prezentirati rezultat prošle turističke godine te otvaramo predsezonske aktivnosti uz Uskršnji doručak koji je zapravo iza ugla. Veseli nas naredna turistička sezona te svim turističkim dionicima želimo puno uspjeha u istoj.

Na to se nadovezao gradonačelnik Grada Raba i predsjednik TZG Rab, gdin Nikola Grgurić:
Nakon svih do sada odrađenih sajmova ispred brojnih posjetitelja, na kojima smo se zajedno s Općinom Lopar predstavljali u sklopu Kvarnera kao turističke destinacije, s optimizmom možemo najaviti obećavajuću turističku sezonu. Austrijanci, koji su pored Nijemaca jedni od naših najbrojnijih i najvjernijih posjetitelja, iskazali su veliki interes za naš grad i otok, a tome su svakako pridonijeli Rapski samostreličari, koji su pored ponude rapskih tradicionalnih slastica te koktela Miris, zlato i tamjan najboljeg barmena Hrvatske, bili glavni aduti za osvajanje simpatija publike. Ovim putem želim se zahvaliti svim vrijednim ljudima koji su nas pratili na sajmovima i svojim ponudama i performansima pružili posjetiteljima kroz sva osjetila otočnu priču koja poziva na dolazak i nezaboravno iskustvo, a svim dionicima u turizmu želimo puno uspjeha u nadolazećoj, prema svemu sudeći uspješnoj sezoni.

0