Select Page

U srijedu, 21. lipnja, u sklopu službenog posjeta delegacije Republike Koreje Gradu Rabu, gradonačelnik Nikola Grgurić sa suradnicima službeno je primio veleposlanika Republike Koreje u Hrvatskoj njegovu ekscelenciju g. Hong Sung-Wooka i direktora ureda Korejskog poslovnog centra u Zagrebu g. Kwang Hee Chaea sa suprugama te predsjednika Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba g. Zorana Horvata, koji je već dugi niz godina najčvršća spona u stvaranju međusobnih veza s Republikom Korejom.

Pored gradonačelnika prijemu su nazočili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Raba g. Željko Dumičić te voditelj marketinga u Uredu TZG Raba g. Luka Perčinić.

Domaćini su uvaženim gostima još jednom poželjeli dobrodošlicu i izrazili zadovoljstvo zbog posjete našem gradu i otoku te u kratkim crtama predstavili njegove posebnosti kao i projekte koji su u tijeku, prioritete i planove koje Grad nastoji ostvariti, zatim rad Gradskog vijeća, organizaciju Udruženja obrtnika koje je g. Dumičić također predsjednik, dok je Rab s turističkog aspekta ovim putem uvodno predstavio g. Perčinić, a nakon službenog prijema uslijedila je proširena prezentacija Raba kao turističkog bisera gotovo 135 godina duge tradicije organiziranog bavljenja turizmom.
Kako je tijekom razgovora i naglašeno da Rab svoje turističke početke duguje upravo zdravstvenom turizmu, veliki interes usmjeren je prema mogućnostima ulaganja u taj oblik turizma s obzirom da je nakon pandemije ovo dobar trenutak za njegov razvoj. Kao jedna od najvrjednijih potencijalnih nekretnina na Rabu s idealnom lokacijom spomenuta je zgrada Talassoteraphije, nekadašnjeg lječilišta u vlasništvu KBC-a Zagreb koju su nešto kasnije, tijekom razgleda grada i otoka s morske strane, imali priliku i vidjeti.

Veleposlanik g. Sung-Wook nije krio svoje oduševljenje gostoprimstvom i samim Rabom naglasivši kako je za njega najposebniji od svih do sada viđenih otoka na sjevernom Jadranu nazvavši ga rajem na Zemlji, na što se nadovezao gradonačelnik istaknuvši kako su naši ljudi i način života, sveukupni proizvod koji svojim zajedništvom i uključivanjem u turističku ponudu stvaramo, ono što nas izdvaja od ostalih i čini posebnim pored svih prirodnih ljepota i bogatog povijesnog naslijeđa kojim se možemo pohvaliti. Nakon što je imao priliku doživjeti Rab svim svojim osjetilima veleposlanik g. Sung-Wook obećao je kako će osobno nastojati promovirati naš otok prema korejskom tržištu te kako se nada da su interes i podrška u jačanju i promicanju međusobnih veza obostrani.

Direktor ureda Korejskog poslovnog centra u Zagrebu g. Chaea ukratko se osvrnuo na gospodarsku suradnju između Hrvatske i Koreje predstavivši ujedno Program dijeljenja znanja i tehnologije od strane Koreje prema drugim zemljama u koji bi željeli uključiti i Rab te je najavio nastavak zajedničke komunikacije i suradnje po tom pitanju.

Po završetku prijema izmijenjeni su prigodni pokloni te je susret zabilježen zajedničkom fotografijom, dok je gostima omogućen nastavak organiziranog upoznavanja Raba i njegovih ljepota.

0