Select Page

Gradonačelnik Nikola Grgurić nazočio je svečanom otvorenju novouređenog bolničkog paviljona specijalne bolnice “Insula” kojega je simboličnim rezanjem vrpce otvorio župan Zlatko Komadina, a kojega su potom zajednički razgledali u pratnji ravnateljice bolnice Vesne Šendule-Jengić te ostalih uzvanika i djelatnika. Uređenjem paviljona „A“ zaokružen je kapitalni projekt obnove bolničkih paviljona.

Nakon što je uvodno poželjela dobrodošlicu svim uzvanicima, ravnateljica Šendula-Jengić u svom se obraćanju u sažetim crtama osvrnula na dosadašnji tijek razvoja bolnice od njenog osnutka do sadašnjosti, kada bolnica funkcionira na način da su svi paviljoni i odjeli u funkciji. „Ovaj iskorak koji smo napravili s neurokognitivnom i integrativnom rehabilitacijom u novom objektu, zahvaljujući Primorsko-goranskoj županiji, po opremljenosti nas svrstava u red bolnica europskog ranga. Što se tiče naših programa, oni će biti preseljeni u nove prostore i dostupni, kako bolničkim tako i ambulantnim pacijentima“, rekla je Šendula-Jengić.

Gradonačelnik Grgurić pohvalio je suradnju Grada i Županije koji su zajedničkim angažmanom osigurali kvalitetnu zdravstvenu skrb i obrazovanje na otoku koje je vitalno za lokalno stanovništvo.

„I ovaj projekt zapravo je dokaz kako smo na pravom putu u podizanju kvalitete društvenog života na našem otoku i našem gradu. Zahvaljujem Županiji kao osnivaču i vlasniku te svima onima koji su se brinuli o ovom projektu, posebice ravnateljici Vesni Šenduli-Jengić koji su svojim angažmanom i ulaganjem u ovaj projekat i zgradu omogućili da zdravstvena skrb i zdravstvena zaštita, ne samo pacijenata ove ustanove, nego i nas Rabljana sa svim sadržajima koje ona ima, pokazuje sigurnost i životni značaj koja nas otočane uveseljava. Drago mi je da osim u zdravstvenom skrbi, u školskoj skrbi također gradimo zajedno bolji grad i bolji otok za život, a to znači i opstanak na otoku i u tom smislu izuzetno podržavam ovaj projekat“, izjavio je gradonačelnik.

Nazočnima, među kojima su bili zamjenica župana Marina Medarić, načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc, predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj, predsjednik Upravnog vijeća bolnice „Insula“ Marin Lazarić, župnik mons. Mladen Mrakovčić i mnogi drugi, obratio se i župan Zlatko Komadina: „Županija brine o svojim ustanovama zdravstva a ovo su zadnja dva paviljona koja smo uredili zajedničkim snagama i ovdje smo uložili 2,5 milijuna eura u zadnje 3 godine. Ovo je izuzetno važno jer se otvara građanstvu i nije samo za pacijente bolnice, nego i za određene medicinske terapije i preglede samih Rabljana tako da smo bolnicu ponudili građanima. Kad smo ovu bolnicu prvi puta posjetili bila je u potpuno devastiranom stanju, objekti su bili derutni, uvjeti pacijenata jako loši i nedostajalo je osoblja. Mi smo kao osnivač shvatili kako moramo naše ustanove dignuti na višu razinu i ulagali smo godinama te sada vidite rezultate. Svi paviljoni su kvalitetno uređeni, opremljeni i pacijenti imaju krasne uvjete te razne aktivnosti, a evo zadnje je da smo bolnicu otvorili građanima. Ovo je veliki doprinos razvoju grada Raba jer je ovo ustanova s najviše zaposlenih i izuzetno je bitno da se zadrži stanovništvo, i zato otvaramo bolnicu građanima. Važno je da imaju dobre uvjete rada kako bi naši liječnici i sestre ostale tu i mislim da se imamo čime ponositi na Rabu“.

0